Ryhmätoiminta

Läheisen psyykkinen sairastuminen tai päihdeongelma on kriisi koko perheelle. Läheisen sairastuessa omaiset käyvät läpi ristiriitaisia tunteita sekä etsivät vastauksia ja selviytymiskeinoja. Osa omaisista kokee hyödylliseksi jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmämme on mielenterveys- ja/tai päihdeomaisia varten. Ryhmiin osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Lue ryhmien esittelyt ja ja valitse oma tapasi voimaantua vertaistuesta, keskustelevissa tai toiminnallisissa ryhmissämme.

Ryhmät ovat luottamuksellisia ja niissä sitoudutaan yhdessä sovittuihin pelisääntöihin. Ryhmiä ohjaavat yhdistyksen työntekijät, vertaisohjaajat ja yhteistyötahojen työntekijät.

Syli -ryhmä

SYLI-ryhmä on tarkoitettu syömishäiriöön sairastuneiden omaisille ja läheisille. Ryhmän järjestää P-K:n mielenterveys-
omaiset – FinFami yhteistyössä Itä-Suomen SYLI ry:n ja SYLI-keskus Kuopio:n kanssa.

Omaisen ABC -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, jonka läheisellä on psyykkistä oireilua tai sairautta ja /tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia.

Minun Tarinani -ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille (18-29 v.) Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä.

Yhdessä -ryhmä verkossa

Verkkoryhmässä tutustutaan yhdessä siihen, mitä tarkoittaa myötätuntouupumus, jaetaan kokemuksia uupumisesta ja sen omahoidosta sekä ehkäisystä.

Voimavararyhmä

Ryhmä on tarkoitettu vanhemmalle tai huoltajalle, jonka perheen arkea kuormittavat lapsen neuropsykiatriset haasteet.

Yhdessä -ryhmä

Vertaisryhmässä tutustutaan yhdessä siihen, mitä tarkoittaa läheisuupumus, jaetaan kokemuksia uupumisesta ja sen omahoidosta sekä ehkäisystä.

Omaisten ryhmä Kiteellä

Ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden läheinen on sairastunut psyykkisesti.

Pitkään kokoontuneet omaisryhmät

Pitkän omaiskokemuksen omaaville kohdennettu ryhmätoiminta. Ryhmiä kokoontuu viidella paikkakunnalla ympäri Pohjois-Karjalaa.

Omaisten ryhmä Lieksassa

Ryhmä on tarkoitettu omaisille, joiden läheinen on sairastunut psyykkisesti.

Isovanhempien vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu isovanhemmille, jotka tuntevat huolta lastenlastensa elämäntilanteesta.

Kontiolahden Yhdessä -ryhmä

Kontiolahdella kokoontuvassa vertaisryhmässä tutustutaan yhdessä siihen, mitä tarkoittaa läheisuupumus, jaetaan kokemuksia uupumisesta ja sen omahoidosta sekä ehkäisystä.

 

Pin It on Pinterest