Tietoa yhdistyksestä

Tukea, toivoa, mukana, ilona.

Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry on vuonna 1988 perustettu mielenterveysomaisten yhdistys. Vuoteen 2016 yhdistys tunnettiin nimellä Omaiset mielenterveystyön tukena Pohjois-Karjalan yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää mielenterveyskuntoutujien omaisten ja lähiverkoston hyvinvointia, toimia heidän edunvalvojanaan ja olla mukana kehittämässä mielenterveystyötä.

Yhdistys tarjoaa toimintaa, tietoa ja tukea omaisille, jotka ovat huolissaan läheisen mielenterveydestä tai päihteidenkäytöstä.

Toiminnan tavoitteena on edistää mielenterveysomaisten ja läheisten hyvinvointia, elämänlaatua ja arjessa selviytymistä. Toimintaan kuuluvat ammatillinen omaisneuvonta, vertaisryhmät, vapaaehtois- ja vaikuttamistyö. Yhdistyksen tuki tai toimintaan osallistuminen eivät edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Toiminta-alue on Pohjois-Karjalan maakunta ja Heinävesi. Yhteistyössä julkisen sektorin ja muiden järjestöjen kanssa tavoitteena on vaikuttaa siihen, että kaikki perheenjäsenet huomioidaan ja saavat tukea.

Yhdistys on  Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry:n jäsenjärjestö ja siten osa valtakunnallista FinFami -perhettä.

Hallitus

Puheenjohtaja, Hannu Levaniemi

Sirkka Huikuri

Petra Damstén

Leila Härkin

Mirja Kauppila

Suvi Kingelin

Juha Myller

Liisa Räty

Anneli Sorsa

Varajäsen, Anne Ilmakari-Hämäläinen

Varajäsen, Mari Lampinen

Yhdistyksen kokoukset

Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 22.11.2022 klo 17.00 Joensuussa Tukituvalla, Karjalankatu 4 A 2. Katso kartalta.  Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, pitkän tähtäimen suunnitelma 2022–2026 ja tiedotettavat asiat. Etäosallistuminen on mahdollista Teams-sovelluksella. Jos osallistut Tukituvalla, ilmoitathan tarjoilua varten osallistumisestasi erityisruokavalioineen viimeistään torstaina 17.11.2022. Jos osallistut etänä, ilmoitathan sähköpostiosoitteesi Katjalle ennen kokousta. Lisätiedot ja ilmoitukset sähköpostitse katja.pesonen(at)tukitupa.fi tai puh. 050 534 6772. Etäosallistumista varten lähetämme ohjeet ja kokouksen aineistot. Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n äänestys- ja vaalijärjestys löytyy oikealta LUE LISÄÄ -otsikon alta.

Yhdistyksen arvot

Kunnioitus, luottamus, lämpö, uskallus, vaikuttavuus ja kansalaisjärjestölähtöisyys.

Rahoitus

Yhdistys rahoittaa toimintansa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA), Veikkauksen tuotoista jakamalla kansalaisjärjestöjen toiminta-avustuksella. Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys ottaa vastaan myös lahjoituksia ja testamentteja.

Pin It on Pinterest