Vapaaehtoistoiminta

Tee hyvää.

Anna aikaasi.

Tule mukaan!

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Vapaaehtoistoiminta yhdistyksessä voi olla todella palkitseva ja hyödyllinen kokemus, antamalla saat. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa yhteisöllisyyttä, auttamisen iloa ja uusia kokemuksia. Meille onkin keskeistä, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminna kautta.

Tule vapaaehtoiseksi

Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä, kukin omin motiivein, kyvyin ja taustoin. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta vapaaehtoistoim-ijalta ei edellytetä omaiskokemusta. Toivotamme tervetulleeksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset.

Jokainen vapaaehtoinen tavataan henkilökohtaisesti ennen toiminnan aloittamista. Tehtävästä sovitaan yhdessä ja sen hoitamiseksi varmistetaan tarvittava tuki ja perehdytys/koulutus. Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistyksellisiä ja koulutuksellisia tapaamisia. Lisäksi vapaaehtoiset voivat osallistua vapaaehtoisen peruskoulutukseen ja halutessaan kouluttautua erilaisiin tehtäviin.

Prospect -ohjaaja

Mitä?

Prospect on vertaistukea tarjoava ryhmämalli. Ryhmään osallistuminen tukee omaisten hyvinvointia lisäämällä itseluottamusta ja jaksamista sekä parantamalla heidän elämänlaatuaan. Tutkimukset osoittavat myös, että ryhmään osallistuminen lisää selviytymisvalmiuksia ja elämänhallinnan taitoja.

Ryhmän ohjaajana toimii kaksi koulutettua vertaisohjaajaa, jotka itse ovat mielenterveysomaisia. Ryhmänohjaaja on käynyt itse läpi Prospect-ryhmän. Omakohtainen kokemus auttaa ymmärtämään ryhmäläisiä tunnetasolla.

 

Paljonko tehtävään kuluu aikaa?

Prospect -ryhmänohjaajaksi haluavat vapaaehtoiset osallistuvat noin kahden päivän kestoiseen ohjaajakoulutukseen. Lisäksi ohjaajien on mahdollista kouluttautua Prospect Plus -lisäosien ohjaajiksi.

Ohjattavia ryhmätapaamisia on noin kymmenen kertaa ja Prospect Plus -ryhmän tapaamisia on viisi kertaa. Ryhmä ohjataan työparin kanssa ja aikaa kuluu ryhmäkertojen ennakkovalmisteluun yhdessä parin kanssa. Yhden ryhmätapaamisen järjestämiseen kuluu noin 2-3 tuntia aikaa.

Vertaisohjaajille järjestetään valtakunnallista työnohjausta sekä kehittämispäiviä.

 

Missä?

Prospect -ryhmät kokooontuvat Joensuussa, Tukituvalla.

 

Miten pääsen mukaan?

Ota yhteyttä Raijaan, puh. 050 362 6818 tai [email protected]

Saisinko lisätietoja?

FinFami Prospect

Taiteesta tunteisiin -ohjaaja

MITÄ?

Taiteesta tunteisiin -polulla kuljetaan oppaan johdattama matka taideteosten välityksellä ajatuksiin, tunteisiin ja kokemuksiin. Taiteesta tunteisiin -menetelmä on kehitetty Uudella tavalla aitoa kumppanuutta hankkeessa 2012-2015. Hanke oli kahden yhdistyksen, Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteinen kumppanuushanke. Taiteesta tunteisiin -menetelmän kehittämisessä oli mukana myös Joensuun taidemuseo ONNI.

Taiteesta tunteisiin -ohjaajat, aiemmin omaismentorit käyvät valmennuksen Taiteesta tunteisiin -polun ohjaukseen. Fyysisesti varsinainen Taiteesta tunteisiin -polku on Joensuun taidemuseo ONNI:ssa. Teosjäljennösten välityksellä toteutettava reissupolkua voidaan pitää ympäri Pohjois-Karjalaa.

Taiteesta tunteisiin polkuun kuuluu 11+5 teosta. Yhden polun aikana opas johdattaa polkulaiset kahden-kolmen teoksen ääreen.Taiteesta tunteisiin -ohjaajat toimivat oppaina yhdistysten tilaisuuksissa ja yhteistyöverkostoissa, joissa menetelmää käytetään yhtenä omaistyön tukimuotona.

PALJONKO TEHTÄVÄÄN KULUU AIKAA?

Taiteesta tunteisiin -ohjaajien valmennus on viisi tapaamiskertaa, kestoltaan noin kolme tuntia. Itse polun kesto on noin kaksi tuntia, valmisteluineen. Taiteesta tunteisiin -ohjaajille järjestetään työnohjausta sekä kehittämispäiviä yhdistysten toimesta.

MISSÄ?

Valmennukset pidetään Joensuussa. Taiteesta tunteisiin -polku ohjataan Joensuun taidemuseo ONNI:ssa ja Taiteesta tunteisiin -reissupolut voivat olla ympäri Pohjois-Karjalaa.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Ota yhteyttä Katjaan, puh. 050 534 6772 tai [email protected]

SAISINKO LISÄTIETOJA?

Taiteesta tunteisiin -omaimentoritoiminta vapaaehtoistyön muotona video.

Maakuntatiedottaja

MITÄ?

Toimit maakuntatiedottajana yhdistyksen markkinointitehtävissä omalla asuinpaikkakunnalla. Maakuntatiedottajan tehtävääsi kuuluu viedä yhdistyksen esitteitä paikalliseen terveyskeskukseen, apteekkiin sekä kohtaamispaikkoihin. Paikallisena asukkaana sinulla on korvaamatonta näkemystä siitä, mitä juuri omalla paikkakunnallasi tapahtuu ja minne markkinointia kannattaa suunnata. Pääasiallisesti jaat yhdistyksen toimintakalentereita. Ne toimitetaan sinulle postitse suoraan kotiin.

Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:llä on noin 20 iloista ja taitavaa maakuntatiedottajaa. Tule mukaan mukavaan joukkon!

 

PALJONKO TEHTÄVÄÄN KULUU AIKAA?

Maakuntatiedottajan tehtävään perehdyttäminen tapahtuu joko puhelimitse tai henkilökohtaisesti. Yhdistyksen jäsentiedote ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, tammi- ja elokuussa.

 

MISSÄ?

Omalla asuinpaikkakunnallasi ympäri Pohjois-Karjalaa.

 

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Ota yhteyttä Katjaan, puh. 050 534 6772 tai [email protected]

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä yhdistyksessämme?

Täytä alla oleva lomake ja me otamme sinuun yhteyttä!

Vapaaehtoisen perustietolomake

Arvio ajankäytöstäni vapaaehtoistoimintaan

Olen kiinnostunut seuraavista vapaaehtoistehtävistä

5 + 15 =

Pin It on Pinterest